• Gratis proefstuk op locatie
  • Meubilair kan in huis blijven staan
  • Stofvrije werkwijze
  • 30 jaar ervaring
  • Landelijk opererend

Wij zijn hét bedrijf voor onderhoud, reparatie en bescherming van uw kalksteen vloer

Kalksteen is natuursteen dat goed onderhoud nodig heeft om zijn schoonheid te bewaren. Een kalkstenen vloer is gevoelig voor zure producten zoals bepaalde reinigingsproducten of zure regen. De kalkdeeltjes lossen op waardoor bijvoorbeeld sporen of kleurveranderingen in het oppervlak kunnen komen. Dit effect kan worden vertraagd en soms zelfs voorkomen worden door een specifieke behandeling toe te passen. Bent u op zoek naar een specialist voor uw kalksteen vloer voor binnen of buiten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ter plaatse bekijken en adviseren wij u welke behandeling het meest geschikt is om de authenticiteit van uw vloer terug te halen. Wij kunnen u dan meteen vertellen wat de kosten zullen zijn. U kunt direct een afspraak maken.

Een veelvoorkomende kalksteen vloer in ons land is die van de Belgische blauwe steen. Een compacte kalksteen met een kenmerkende blauwgrijze kleur en een bleek patina. Deze steen laat zich bijvoorbeeld gemakkelijk polijsten. Afhankelijk van de behandeling varieert de kleur van lichtgrijs over allerlei blauwgrijze schakeringen tot bijna zwart wanneer hij gepolijst is. Op basis van uw wensen en de staat van de vloer maken wij met u een behandelplan.

Onderhoudsbedrijf voor uw kalksteen vloer

Om een kalksteen vloer op de juiste wijze te kunnen behandelen, zullen wij eerst moeten weten om welk soort het gaat. Iedere steensoort vereist een specifieke behandeling om te zorgen voor een optimaal eindresultaat. Ons onderhoudsbedrijf heeft de kennis, machines en middelen in huis om elke kalkstenen vloer weer een mooi uiterlijk te geven.

Hoewel de eigenschappen van kalksteen overeenkomen met die van marmer, is deze steensoort wat minder hard. Marmer is een metamorfe variant van kalksteen en heeft daardoor vergelijkbare eigenschappen. Kenmerkend voor marmers is de kristalstructuur en het ontbreken van fossielen en stylolieten in tegenstelling tot andere kalkstenen.

We kunnen stellen dat vrijwel alle kalkstenen vloeren de eigenschap hebben dat ze niet zuurbestendig zijn en in de buitentoepassingen enigszins verbleken en een beperkte krasbestendigheid hebben. Het laten behandelen van deze vloeren is dan ook beslist geen overbodige luxe. Sommige kalksteen soorten zijn vrij poreus en dus niet geschikt voor buiten, hoewel er andere soorten zijn waarvoor dit wel mogelijk is. Heeft u net een nieuwe kalksteen vloer gekocht? Laat deze dan door ons impregneren. Impregneren betekent dat wij een extra beschermlaag aanbrengen voor een hogere slijtvastheid.

Renovatie van uw oude kalksteen vloer

Heeft u een oude kalksteen vloer en is deze beschadigd? Het herstel kan soms plaatsvinden door een kleine reparatie, maar in sommige gevallen is een complete renovatie noodzakelijk. Het renoveren doen wij met speciale machines en producten uit Spanje. Een land waar vrij veel van dit soort vloeren voorkomen en waar wij de kneepjes van het vak hebben geleerd.

Met meer dan dertig jaar ervaring in het schoonmaken, onderhouden, impregneren, kristalliseren, polijsten, slijpen, reinigen, repareren en renoveren van onder andere kalksteen, granieten vloeren en ander hardsteen staan wij als natuursteen specialist voor u klaar. Neem voor een offerte of advies gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord. 

Bekijk hier onze bedrijfsvideo

Vul uw gegevens in en ontvang binnen 24 uur een reactie.

Voor & Na

Jarenlang was onze Japans hardstenen vloer 1 grote ergenis... vlekken, voetafdrukken en niet schoon te krijgen... we hadden er bijna een andere vloer overheen laten leggen, totdat we een advertentie van marmer behandelen zagen.... Het is nu 3 wkn geleden dat wij onze vloer hebben laten behandelen. Wat een verschil ! We zijn van een vloer die heel veel onderhoud vroeg naar een onderhoudsvrije vloer gegaan. Hij is prachtig ! Wat zijn wij blij met dit bedrijf en met hun service !
Nathalie
Vollenhove
Wat fijn om eindelijk een bedrijf gevonden te hebben die op dezelfde manier werkt als bij ons in Spanje. Ik hoef mij helemaal geen zorgen meer te maken over onderhoud aan mijn vloer. Super bedankt Maikel Gomez!
Carmen
Oss
Heerlijk om het nieuwe jaar te beginnen met een frisse vloer! Bedankt dat jullie ons zo snel konden helpen.
Iris
Helmond
De gehele ervaring vanaf het eerste contact tot en met de aflevering was goed. Professionele vakmannen, doen wat beloofd wordt en zeer klantgericht, Na de behandeling hadden we nog wat vragen die telefonisch laat in de avond werden beantwoord. Werkzaamheden zeer gestructureerd uitgevoerd en geen last van stof wat een hoop gepoets scheelt.
Donovan
Garderen
Kennis van zaken, eerlijk en correcte afhandeling!
Johan
Rotterdam

Advies en één prijsindicatie? Laat uw nummer achter en dan bellen wij terug:

Open chat
Powered by